Windows'un kullanıcı arayüzü ne kadar yeni ve parlak olursa, en gelişmiş (ve genellikle önemli) ayarlarına erişmek o kadar zorlaşır. Windows 11, kendisinden önceki Windows 10 gibi, sizi yeni, modern görünümlü Ayarlar menüsüne yönlendirmeye çalışır, ancak hala birçok önemli seçeneği barındıran eski moda Kontrol Panelini ortadan kaldırmaz.
Kontrol Panelini başlatsanız bile, aradığınız ayarı bulmakta sorun yaşayabilirsiniz. Örneğin, ortam değişkenlerinizi (komut satırı aracılığıyla herhangi bir dizinden hangi uygulamaları başlatabileceğinizi etkileyen) değiştirmek için, Ayarlar->Sistem->Hakkında->Gelişmiş Sistem Ayarları veya Denetim Masası->Sistem seçeneğine gitmeniz gerekir. Gelişmiş Sistem Ayarları ve ardından Ortam Değişkenleri düğmesine tıklayın.
Ancak güzel haber şu ki, "Tanrı Modu"nu açarak veya daha doğrusu bir Tanrı Modu klasörü oluşturarak doğrudan kısayolların tam listesini görebilirsiniz. Ne yazık ki, bu "Tanrı Modu" duvarlardan geçebileceğiniz, yenilmez olabileceğiniz veya her silahı alabileceğiniz video oyunlarında bulduğunuz kadar güçlü değil. Ancak Windows 11 veya Windows 10'daki Tanrı Modu, sizi tek bir tıklamayla yazıcınıza veya Bluetooth ayarlarına götürebilir.
Windows'un Tanrı Modu , Denetim Masası'ndaki tüm ayarları tek bir yerde size sunan özel bir klasördür.
Windows 11 God Mode (Tanrı Modu) Etkinleştirme
Herhangi bir modern Windows sürümünde Tanrı Modunu etkinleştirmenin iki yolu vardır . Birincisi, bilgisayarınızda veya cihazınızda özel bir klasör oluşturmaktır. İkincisi, özel bir konuma (klasöre) kısayol oluşturmaktır. Size her birinin nasıl çalıştığını göstermeden önce bilmeniz gereken bir şey var:
Bir klasör oluşturduğunuz ilk yöntem, ne Windows 11'de ne de Windows 10'da Tanrı Modu klasörüne bir ad vermenize, simgesini değiştirmenize veya herhangi bir şekilde kişiselleştirmenize izin vermez - bunu yalnızca Windows 7'yi kullanın. Bir kısayol oluşturarak çalışan ikinci yöntem, Windows 11, Windows 10 veya Windows 7 kullanmanızdan bağımsız olarak, Tanrı Modu klasörünüz için özel bir simge adlandırmanıza ve ayarlamanıza olanak tanır.
Bir Klasör Oluşturarak Go Mode Etkinleştirme
Yönetici ayrıcalıklarına sahip bir kullanıcı hesabı kullanarak Windows bilgisayarınızda veya cihazınızda oturum açarak başlayın . Ardından, Tanrı Modu klasörünü oluşturmak istediğiniz yere gitmek için masaüstünüze gidin veya Dosya Gezgini'ni açın . Oraya vardığınızda, boş bir alana sağ tıklayın veya basılı tutun ve bağlamsal menüde Yeni'yi ve Klasör'ü seçin.
Yeni klasörünüzü şu şekilde adlandırın: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} . GodMode kısmını bu özel klasör için kullanmak istediğiniz herhangi bir isim ile değiştirebilirsiniz . Örneğin, God Mode klasörünüzün DigitalGod olarak adlandırılmasını istiyorsanız DigitalGod.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} girebilirsiniz.
Ancak, adın yalnızca Windows 7'de kaldığını unutmayın. Windows 11 ve Windows 10'da, işletim sistemi bu klasöre herhangi bir ad vermediği ve simgesini de değiştiremeyeceğiniz için önemli değil.
İçindekiler
Bir Kısayol Oluşturarak God Mode Etkinleştirme
God Mode'u etkinleştirmenin ikinci yöntemi de önce bir yönetici hesabıyla Windows'ta oturum açmanızı gerektirir. Bunu yaptıktan sonra masaüstünüze gidin veya Dosya Gezgini'ni açın ve Tanrı Modu klasörünü oluşturmak istediğiniz yere gidin.
Orada, boş bir alana sağ tıklayın veya basılı tutun ve bağlamsal menüden Yeni>Kısayol'u seçin.
Öğenin konumunu yazın yani alan adına: explorer shell:::{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} ve ardından ileri butonuna tıklayın.
Şimdi God Mode klasörünüz için istediğiniz adı yazın. Her şeye izin verin. İşiniz bittiğinde Bitir'e basın.
Windows 11'de çekilen bir sonraki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, Windows 11 ve Windows 10 dahil olmak üzere herhangi bir Windows sürümünde çalışır.
NOT: İsterseniz,simgesini tercih ettiğiniz herhangi bir şeyle değiştirerek God Mode klasörünüzü daha da özelleştirebilirsiniz.
SONUÇ
Bu makalemizde sizler için Windows 11 God Mode nasıl etkinleştirilir on anlatmaya çalıştık. Umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Bütün işlemler bu kadar umarım herkes faydalı bir yazı olmuştur. Bizi takip etmeyi unutmayın lütfen.😉
Lütfen Makalemizi Değerlendirin