Yayınlarımızdan haberdar olmak için bizi takip edin Takip Et Bize Yazın!
Screen

Bozuk Usb Bellekten Dosyaları Kurtarma

Bozuk Usb Bellekten Dosyaları Kurtarma
USB Flash bellek, çoğunlukla veri aktarmak ve depolamak için kullanılan taşınabilir depolama araçlarıdır. Bununla birlikte, diğer tüm depolama ortamlarında olduğu gibi, USB flash bellek de virüs saldırısı, ani çıkarma veya ani elektrik kesintisi nedeniyle bozulmaya / hasar görmeye meyilliydi.

USB’nizi bozabilecek veya tepkisiz hale getirebilecek çeşitli başka nedenler de olabilir. Bozuk USB belleği düzeltmek için, her zaman mümkün olmayan, soruna yol açan kesin nedeni bilmeniz gerekir. Bu tür senaryolarda, önemli verileri kurtarmak için üçüncü taraf veri kurtarma araçlarına güvenmek en iyisidir.

Bozuk Usb Sürücüsünden Dosyaları Kurtarma Yöntemleri


Bu nedenle, bu makalede, erişilemeyen veya bozuk bir USB sürücüdeki verileri kurtarmanıza yardımcı olacak en iyi yöntemlerden bazılarını sizlerle paylaşacağız.

Yeni Sürücü Harfi Atama


Bilgisayarınız sabit sürücünüzü tanımazsa, depolama ortamınıza yeni bir sürücü harfi atamayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem harika bir şekilde çalışacak ve dosyaları kurtarmak için herhangi bir üçüncü taraf araca ihtiyacınız olmayacak. İşte yeni bir sürücü harfini nasıl atayacağınız.

1. Adım:

USB çubuğunuzu bilgisayarınıza takmanız ve ardından Bilgisayarım’a sağ tıklamanız ve ardından ” Yönet ” seçeneğini seçmeniz gerekir.

Bozuk Usb Bellekten Dosyaları Kurtarma

2. Adım:

Şimdi bilgisayar yönetim panelini göreceksiniz, buradan “Disk Yönetimi” seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Bozuk Usb Bellekten Dosyaları Kurtarma

3. Adım:

Ardından “Disk Yönetimi” üzerine sağ tıklayın ve ardından ” Sürücü Harflerini ve Yollarını Değiştir” seçeneğini seçin.

Bozuk Usb Bellekten Dosyaları Kurtarma

4. Adım:

Şimdi, yeni sürücü harfini atama seçeneklerini göreceksiniz, sadece açılır menüden istediğiniz harfi seçin ve ardından “Tamam” düğmesine basın.

Bütün işlemler bu kadar. Şimdi, USB belleği yeniden takın ve bilgisayarınızın onu tanıyıp tanımadığına bakın! Bunu yapamazsa, sonraki yöntemlerle devam edin.

Sürücüleri Yeniden Yükleme


USB Stick'inizin ve verilerinizin zarar görmemiş olma ihtimali yüksektir. Bunun yerine, Windows'taki sürücüler bozulmuş olabilir. Bu durumda, Sürücüleri yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Bunun için USB belleği bilgisayara takmanız ve ardından Aygıt Yöneticisini Açmanız gerekir. Aygıt Yöneticisi’nde, ‘Disk Sürücüleri’ne tıklamanız ve menüyü genişletmeniz gerekir.

Bozuk Usb Bellekten Dosyaları Kurtarma

Artık bilgisayarınıza bağlı tüm cihazları göreceksiniz. USB belleğe sağ tıklamanız ve ardından "Cihazı Kaldır" seçeneğini seçmeniz gerekir.

Bozuk Usb Bellekten Dosyaları Kurtarma

Şimdi, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor ve yeniden başlatmanın ardından, sürücüyü otomatik olarak algılayacak ve yükleyecektir. Bu muhtemelen USB sorununu çözecektir.

EaseUS Data Recovery'yi Kullanma


EaseUS Data Recovery Wizard Free Edition, dijital kamera tarafından kullanılan hafıza kartı için ücretsiz kart kurtarma yazılımıdır. Kayıp, silinmiş, bozuk veya biçimlendirilmiş dosyaları çeşitli hafıza kartlarından etkili bir şekilde kurtarabilir.

Öncelikle, Windows bilgisayarınıza EaseUS Data Recovery Wizard aracını indirip kurun ve çalıştırın. Kurtarmak istediğiniz dosya türlerini seçmeniz ve “İleri” yi tıklamanız gerekir.

Daha sonra Kurtarmak istediğiniz dosya türlerini seçmeniz ve “İleri” yi tıklamanız gerekir.

Bozuk Usb Bellekten Dosyaları Kurtarma


Artık USB belleği seçmeniz ve “Tara” düğmesine basmanız gerekiyor, EaseUS veri kurtarma, kayıp dosyaları hızlı bir şekilde tarayacaktır.

Bozuk Usb Bellekten Dosyaları Kurtarma

Tarama tamamlandığında, tüm kurtarılabilir dosyaları önizleyebilirsiniz. Kayıp dosyalarınızı geri almak için sadece “Kurtar” düğmesine tıklamanız yeterlidir.

Bütün işlemler bu kadar umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Bizi takip etmeyi unutmayın. 😉

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵ 

Bu Makaleyi Değerlendirin

Yazar

Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...
Yorum Gönder
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
A+
A-